Het bewustzijn van je denken, voelen en handelen

Over persoonlijk leiderschap wordt veel geschreven. Voor mij is het dat je jouw eigen ‘gebruiksaanwijzing’ kent en weet hoe je jezelf door allerlei situaties heen kunt laveren. Je bent je bewust van je denken, voelen en handelen en leeft daardoor niet op de automatische piloot. Als dingen niet gaan zoals je had gehoopt heb je geleerd om eerst naar jezelf te kijken, zodat je oorzaken niet onnodig bij anderen legt. Je bent je eigen kompas en geeft van daaruit sturing aan je eigen leven.

Zelfacceptatie als sleutel voor ontspanning

Persoonlijk leiderschap helpt je om gezond te blijven omdat je geleerd hebt om jezelf serieus te nemen en jezelf te accepteren zoals je bent. Door het zelfvertrouwen dat dit geeft neemt bewijsdrang of faalangst af. Hierdoor kun je meer onbevangen naar je omgeving kijken, omdat je niet meer bang bent om het fout te doen of anderen teleur te stellen. Hierdoor kun je beter je grenzen bewaken, of je drang tot controle of perfectionisme loslaten. Dit voorkomt dat je te lang door gaat en overbelast raakt.

Ontspannen contact met anderen

Het prachtige van zelfacceptatie en dus van het kijken naar je zelf met een vriendelijke blik, is dat het ook makkelijker wordt om met diezelfde blik naar anderen te kijken. Het wordt makkelijker om nieuwsgierig te zijn naar die ander, te zien dat hij of zij anders is, maar niet meer of minder. Omdat jij je eigen tekorten accepteert, voel je je niet snel aangevallen door de ander, wat veel innerlijke rust geeft. Vanuit deze rust verbetert de samenwerking met collega’s op het werk of is een echte ontmoeting met je geliefde mogelijk.

Waardevol leven vanuit jouw mogelijkheden

Persoonlijk leiderschap geeft je ook de tools in handen om je bewust te worden van je persoonlijke waarden. Wie ben je, wat maakt jouw leven zinvol en waardevol en hoe kun je in je leven deze waarden vormgeven. Ook hier speelt zelfacceptatie een belangrijke rol. Het gaat om het spelen met jouw mogelijkheden en het nemen van verlies. Niet blijven hangen in wat er niet (meer) kan, maar je richten op wat er wel lukt, gegeven jouw talenten en waarden. Zo is persoonlijk leiderschap ook een belangrijk instrument voor mensen die getroffen worden door een groot verlies op het gebied van bijvoorbeeld gezondheid, verlies van werk, of van een geliefde.

De gekozen invalshoek voor persoonlijk leiderschap is afhankelijk van de coachvraag.