Stress kennen wij allemaal

Stress heeft zijn nuttige kanten. Door stresshormonen ben je in staat om jezelf te activeren en een piekprestatie te leveren.

Het is wel aan te raden om na een periode van stress bij te tanken. Doe je dat niet dan pleeg je roofbouw en roofbouw leidt tot allerlei klachten.

Vaak lijkt het niet mogelijk om gas terug te nemen en ben je geneigd om door te gaan.  ‘Straks als…….ga ik rustiger aan doen’, is een veel gehoorde opmerking.

Het leven is soms te druk. Naast een intensieve baan heb je een relatie, een sociaal leven, de opvoeding van kinderen, doe je mantelzorg. Een oplossing voor de dubbele belasting lijkt er niet te zijn.

Stresspreventie en vitaliteit ontwikkelen

Voorkomen is beter dan genezen. Een gezonde lifestyle, goed zelfmanagement, een steunend netwerk en zorgen voor afwisseling tussen inspanning en ontspanning zijn belangrijke voorwaarden om gezond te blijven.

Chronische stress of burn-out ontstaat niet van de een op de andere dag. Stresssymptomen doen zich al veel langer voor. Deze worden echter vaak niet herkend. Stresseducatie geeft je inzicht in hoe stresssymptomen ontstaan en hoe je deze kunt verminderen. Hierdoor voorkom je dat stress chronisch wordt.

Met individuen, kleine groepen of teams werk ik graag rondom het thema stresspreventie en het vergroten van je vitaliteit:  je leert wat chronische stress is, hoe je symptomen kunt herkennen, wat jouw eigen valkuilen zijn en hoe je chronische stress kunt voorkomen. Maar ook hoe je je mentale veerkracht kunt vergroten, waardoor je met meer zelfvertrouwen en compassie de voor jou lastige situaties aan kunt gaan. Daarnaast kijken we naar wat jou energie geeft en kost, welke waarden belangrijk voor je zijn en of je ook naar die waarden leeft en zo niet, hoe je daarin verandering kunt brengen.

Stresscoaching

Herken je bij jezelf al stresssymptomen en zoek je hiervoor een oplossing zodat je niet hoeft uit te vallen, of heb je je al ziek gemeld, dan is het raadzaam om actie te ondernemen.

CSR methode: onderzocht en bewezen effectief

Ik werk met de CSR methode: een onderzochte en bewezen effectieve methode waardoor je herstelt van de stresssymptomen, je energiebalans weer herstelt en je gedrag en vaardigheden leert (zelfmanagement) om te voorkomen dat je ooit weer stressklachten krijgt. Ben je geïnteresseerd in wat deze methode voor jou zou kunnen betekenen, vind je hieronder meer informatie.

Dit is de link naar mijn werkwijze als je lichte stressklachten hebt en je nog aan het werk bent.

Dit is de link naar mijn werkwijze als je zware stressklachten hebt en je je al (bijna) hebt ziek gemeld.